Onze keuken

🇬🇧  🇩🇪  🇫🇷  🇮🇹  🇪🇸  🇷🇺

Onze keuken

Onze keuken biedt typische gerechten uit de Valtellina- en Chiavennasca-traditie, zorgvuldig gemaakt, van originele recepten, met producten uit onze velden en moestuin, verbouwd met technieken uit het verleden, zonder mechanische machines en chemische behandelingen, met respect voor het milieu en de tradities; maïs en boekweit, die we malen wanneer dat nodig is om hun onveranderde eigenschappen te behouden, vormen de basis van de gerechten die we voorstellen: de sciatt, de pizzoccheri, de gnocchetti della valchiavenna op smaak gebracht met wilde kruiden, kastanjes of pompoen, pasta alla Cudéra, risotto en orzotti met seizoensgebonden kruiden of paddenstoelen, die rijk zijn aan onze kastanjebossen, polenta, strikt gemaakt met een mix van onze maïs, boekweit of kastanjemeel, vakkundig gedoseerd om op vlees gebaseerde tweede gangen te begeleiden: kid, ribs, worsten, bereid op de meest uiteenlopende manieren, gestoofd, gebakken op de grill; gebraad, gestoofd vlees en stoofpot.

 

U kunt de “taròz” niet missen die de samenvoeging vertegenwoordigt van producten uit onze weiden, de vruchten van groenten en velden vertegenwoordigt, die op natuurlijke wijze door ons worden gecultiveerd, en lijken alle vasthoudendheid van onze vallei te claimen, en van degenen zoals wij ernaar streven het in leven te houden.
Hoe zit het met onze onvermijdelijke aardappelen? die we met zoveel zorg cultiveren, zijn in staat om alle speciale smaak te uiten die wordt gegeven door ons land en ons klimaat.
Voor degenen die een meer “sobere” snack prefereren, stellen we de lokale kaasschotels voor die geproefd kunnen worden met kastanjehoning, of met onze zoetzure groenten, geiten- en koeienkazen, zowel vers als doorgewinterd strikt van Piuro-kwekers. en van de Val di Lei.

📌  🍴  🏨  💰  📬  🏠